kunstenaarcoach
hhhbccbbb hhbbnn n vvvv vhbbh h hhhvh cccnvn  

 

 

 

Naast mijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar en docent theater(vormgeving) verbonden aan Artez, Hoge school voor de Kunsten houd ik mij sinds 2008 bezig met het coachen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Als kunstenaarcoach begeleid ik ondernemers in het hernieuwd, vrij en open kijken naar de onderneming om tot concrete resultaten te komen op het gebied van veranderingen in de bedrijfsvoering.

Dit gebeurt aan de hand van een door de ondernemer gestelde vraag. Het kunnen vragen zijn die betrekking hebben op een eventuele uitbreiding, over beeldvorming, over conceptontwikkeling, over aanbod van diensten etc. Uitgangspunt is om binnen 5 sessies van 2 uur tot het gewenste resultaat te komen. Deze sessies zullen plaats vinden op het bedrijf. Een van de sessies zal echter op een andere locatie plaatsvinden, bedoeld als een letterlijk en figuurlijk uitstapje.

Het is mogelijk om het aantal sessies uit te breiden. Het begrip kunstenaarcoach geeft al aan dat ik mijn expertise op het gebied van creatieve processen inzet bij het coachproject. Deze expertise heb ik opgebouwd in mijn kunstenaarschap; zowel binnen mijn autonome werk als in opdrachten. Belangrijk is ook mijn docentschap in het Hoger Beroepsonderwijs waarbij ik ervaring heb opgebouwd met het inzetten van mijn expertise in overdrachtelijke zin.

Een geëigende vorm binnen een coachproject is het gesprek. Daarnaast zal ik zowel beeldende als theatrale communicatievormen hanteren, afhankelijk van de te verwachte efficiëntie. Ik ben als kunstenaarcoach gecertificeerd door de Hogeschool voor Kunsten Utrecht / het Kunstenlab, Deventer.

Ik sta ingeschreven in het Register Kunstenaarcoach voor het Bedrijfsleven van het HKU-lectoraat.

Mijn benadering is direct, scherp en analytisch op basis van empathie en betrokkenheid.

Voor beschikbaarheid, kosten en eventuele referenties kunt u contact met mij opnemen:

info@ronalddeceuster.nl / 06 284 96 133

 

“Ronald is in staat om buiten kaders te denken. Alles wat vanzelfsprekend lijkt te zijn en wat daarmee blokkades met zich meebrengt om verder te komen, weet hij uit te dagen. De creativiteit die hierbij vrij komt laat nieuwe mogelijkheden bovenkomen. Voor mijn bedrijf, Leijdraad Coaching & Consulting, bracht dit verrassende ideeën die ik met creativiteit en vertrouwen uitwerk. Voor mijn werk als coach is dit dusdanig waardevol dat ik samen met Ronald workshops aan het ontwikkelen ga om onze krachten te bundelen. Ronald, bedankt voor jou inzet en ik zie een samenwerking met vertrouwen en plezier tegemoet!”

Cisca van der Leij

http://leijdraad.nl

 

“Ronald heeft met zijn scherpe blik en creativiteit gezorgd voor helderheid in mijn bedrijf. Het is goed om te zien hoe ik mijn creativiteit voor het runnen van KunstGoud kan inzetten, zodat de creativiteit niet alleen in het product blijft zitten.Een kunstenaarscoach zoals Ronald kan van grote toegevoegde waarde zijn voor het MKB, om inzichten te krijgen en eens anders naar het bedrijf te kijken.”

Jeanette Knigge

http://www.kunstgoud.nl